Cicáink 21. rész

Cicáink 21. rész


Cicáink 21.rész

 

Kiscicáink tegnap és tegnapelőtt is nagyon vidámak és játékosok voltak.


Eddig még nem igényelték az ételt, semmit nem fogadtak el tőlem. Ez elsején megváltozott. Cicamama reggelizett és mindhárman odamentek enni. Két perc múlva úgy ettek, mintha már egy hete ezt gyakorolták volna. Azóta esznek rendesen.

Előzőleg már írtam, hogy Cicamama reggelente mindenféle zsákmánnyal tért haza és ezeket nem volt szabad behozni a lakásba. Ezt ő úgy tűnik meg is értette, amikor közösen ástuk el őket a kertben, mert utána nem hozott egy ilyen nagy állatot sem pár napig. Kicsit szomorú volt miatta.
Most viszont tegnap és tegnapelőtt kis gyíkokat hozott be. Ezeket oda is adta a cicáknak. 

Itt jött a nagy elhatározás:
Ha cicamama szeretné táplálni kiscicáit, mert az ösztöne ezt diktálja, akkor ezt meg kell neki engedni.
Ezért ki kell költözni nekik a lakásból. Ezenkívül az is a költözés mellett szól, hogy az utóbbi napokban nagyon aktívak. Még éjjel is felkelnek, birkóznak és hangoskodnak. Mindenhova fel csimpaszkodnak, leesnek, lehúzzák a terítőt, takarót.
Tehát költözés! Költözés napja: május 2. délután.

Van a melléképületben egy helyiség.
Évtizedek óta nem használjuk már a funkciója szerinti célra, sőt nagyon semmire sem.
Odatettem be nekik egy régi fotelt, rá egy puha plédet, mellé egy puffot, hogy ne csak egy helyen kelljen lenniük és az edényeiket melyeket használtak.
Fogtam a három cicakölyköt és kivittem őket, cicamama kíséretében.
Öt perc elteltével már vidáman játszottak rajta majd aludtak egy kicsit  és később kijöttek, hogy az udvarban széjjel nézzenek.
Cecilia mama aggodalmaskodott egy darabig, mindenképpen szerette volna őket behívni a lakásba vissza, de szerencsére a kicsik nem akartak visszajönni.

Este mindegyik a fotelon összebújva aludt el. Ajtót nem csuktam be rájuk azért, hogy ki tudjanak menni éjszaka is, valamint majd vissza is.
Éjfél után két óra körül kinéztem rájuk, a három kölyök aludt, de cicamama  nem volt velük. Valószínűleg elment vadászni, hogy friss meleg reggelit adjon a három csöppségnek.

Reggel hét óra körül néztem rájuk ismét. Sejtésem beigazolódott!
Ceci mama és két kis cica az udvaron játszott, de a harmadik cicát nem láttam a közelben.
Nézem a fotelon: Hát a harmadik kiscica egy éjjel begyűjtött zsákmányból reggelizett nagy boldogan.
Ez nem kis gyík volt ám! :))
 
Fél óra múlva, nagy játékba kezdtek az udvaron. Egész nap sokat játszottak, néha bementek az új, saját házukba, lefeküdtek a fotelre és mély álomba merültek.

folyt. köv.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »