Hogy viselkedik a boldog cica?

Hogy viselkedik a boldog cica?


 

A boldog macska viselkedése

boldog macska viselkedése

 

A boldog macska viselkedése

Ha szeretünk valakit, azt szeretnék, ha boldog lenne – és azért, hogy boldog legyen hajlandóak vagyunk sok mindent megtenni. Ez természetesen a szőrös kis négylábúnk iránt érzett szeretetünkre is igaz. Végül is a boldog macska nagyon boldoggá tesz minket. Az alábbiakban bemutatjuk a boldog macska viselkedése 10 jelét.

Biztos lehet macskája boldogságában, ha olyan életet biztosít a számára, ami fajtájának és igényeinek megfelelő. Ha így alakítja az életét, akkor máris rengeteget tesz boldogsága érdekében. Ehhez hozzátartozik az adott fajta intelligenciájához és az adott macskához illő játékszer kiválasztása és nagyon fontos a jó minőségű eledel is.

A cica boldogságához ugyancsak nélkülözhetetlen eszköz a kaparófa. Ez a macskabútor nem csak a karmok élezése miatt fontos, hanem azért is, hogy legyen egy hely, amit macskája nyugodtan megjelölhet tappancsának mirigyeivel. Ezen kívül jó, ha van egy, vagy akár több hely a lakásban, ahova kedvence visszahúzódhat, ha nyugalomra van szüksége. Fajtától és személyiségtől is függ, hogy szüksége van e kijárásra. Végül, de nem utolsó sorban a legfontosabb, ami a legtöbb macskát boldoggá teszi, az nem más, mint a hosszas dédelgetés.

Ha mindezt megadja szeretett tappancsosának, majdnem biztos lehet abban, hogy jól érzi magát. Ahhoz, hogy teljesen biztosra mehessen macskája boldogságával kapcsolatban, megkérdeztünk pár „macskasuttogót” a macska boldogságának egyértelmű jeleiről. Itt láthatja a válaszokat:

A boldog macska viselkedése - 10 csalhatatlan jel

1. Gondtalan szaladgálás

Macskája láthatólag minden ok nélkül végigszáguld az udvaron, a házon vagy lakáson? Gratulálunk! Valamit jól csinálhat, hiszen macskája láthatólag tökéletesen érzi magát. Csakúgy, mint a boldog gyerekek, macskája is futással mutatja ki határtalan boldogságát.

 
 

2. Koncentrált játék

Macskája éppen egy játékszerrel játszik, mint például egy pálcával vagy egy macskamentás plüssel és teljesen belefeledkezik? Ez esetben köszöni szépen, de tökéletesen érzi magát. Ettől csak akkor érezheti még jobban magát, ha gazdája minél többször veszi a fáradtságot a közös játékra. A macska természetétől és fajtájától függően az intelligenciát fejlesztő játékokat is élvezheti. Erre a célra szolgálnak az úgynevezett intelligencia játékok, amik garantáltan formában tartják cicája szürkeállományát.
Olvassa el a játék macskákkalc. cikkünket!

3. A dorombolás

Ha a kis barátját dorombolni hallja, annak több oka is lehet, de általában pozitív jelentése van. Mindenesetre tartsa észben, hogy egyes esetekben ez a fájdalom vagy félelem jele is lehet.
De Önnek, mint macskaszakértőnek nem jelenthet gondot az egyéb faktorok figyelembe vétele mellet, hogy eldöntse, kedvence jókedvében vagy valamilyen negatív ok miatt dorombol.

 
 

4. Folyamatos bújás

Szintén a boldog macska viselkedése, ha macskája természetesnek veszi, hogy felugorhat Önhöz az ágyra vagy a kanapéra, egy kis simogatást remélve, esetleg ott is aludjon Önnel. Máskor igéző tekintettel néz Önre a kanapéról, amikor Ön éppen dolgozna. Egyes macskák már kora reggel a gazdi ágyába ugranak, mellé fészkelődnek, de akár még az orrukat is a gazdinak dörgölik.

5. Az orrával dörgölőzik Önhöz

Macskája sűrűn nekinyomja orrocskáját az Ön orrához vagy más testrészéhez? Akkor elég jó esély van arra, hogy macskája olyan jól érzi magát Ön körül, hogy úgy érzi feltétlen meg kell Önt jelölnie.

6. Ha nagyon beszédes

Csakúgy, mint a dorombolás, a nyávogás is alapvetően jót jelent, de egyes esetekben fájdalomra jele lehet. Megint csak az Ön feladata, hogy empatikusan mérlegelje a körülményeket és eldöntse, melyik esetről van szó az adott szituációban.

7. Az udvaron lopja az időt

Ha azt veszi észre, hogy kis kedvence az udvarban lustálkodik, hempereg és mindeközben a hasát mutatja, több mint valószínű, hogy fantasztikusan érzi magát. Amennyiben van macskamenta az udvaron, a macskák előszeretettek lebzselnek körülötte. De tudni kell, hogy nem csak az élő, hanem a szárított macskamenta is ugyanúgy kiváltja boldogsághormonok termelődését.

8. Örömmel lakmározik

Cicája finom, egészséges eledelt vagy különös alkalomból adódóan egy kis snacket kap és kellemesen lakmározza azt? Ez is a felhőtlen cicaélet jele.

9. Függőlegesen felfelé álló farok

A függőlegesen felfelé álló farok, ami a végén picit bekunkorodik, szintén jó jel. Ha macskája így üdvözli Önt, esetleg még a lábait is Ön felé nyújtóztatja, az azt jelenti, hogy teljesen elégedett

10. A madarak megfigyelése

A nem kijárós macskáknál, vagy kijárós macska esetén a tél folyamán megfigyelhető, hogy a napsütötte ablakpárkányon ülnek és feszülten figyelik a madarakat. Ez is a zavartalan általános jókedv jele. Ez akkor is igaz, ha az akváriumot használják cicatévéként vagy a kerti tavat – csodálják. Egyes cicáknak a focimeccs nézése is tökéletes kikapcsolódás, hiszen a labda mozgását az egér mozgásával azonosítják. Szerencsére nem igazi drukkerek, ezért attól sem kell tartani, hogy vereség esetén elszomorodnak.

Tehát ezentúl is igyekezzen boldoggá tenni macskáját és hagyja, hogy ő is boldoggá tegye Önt! Sok sikert!

Forrás: zooplus.hu

Tetszett a cikk?

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »