Hüsölnek a cicák.

Hüsölnek a cicák.Tudod-E, Miért Szeretik A Mosdóba Fészkelni Magukat A Macskák?

Aki macskát tart, az jól tudja, hogy a házi kedvence milyen szívesen fészkeli be magát a mosdókba, de akár kádba is. Előfordul, hogy órákig képesek ott pihenni és lazulni, de vajon miért? Utánajártunk a macskák e különleges szokásának.

 

Hűsölés 

A lakás leghidegebb (természetesen a hűtőn kívül, hiszen nem ajánlott oda bezárni a cicádat..) részei a kádak és a mosdók. A nyári forróságokban így oda fészkelve igyekeznek lehűteni magukat! Ráadásul a fürdőszoba a lakás legcsendesebb helyisége is, így nyugodtan pihenhetnek.

Biztonság és kontroll 

Bizonyított, hogy a dobozokba elbújó macskákat kevesebb stressz éri, mikor új helyre költöznek. Ugyanez igaz lehet a mosdókra, hiszen ez is kiváló búvóhelyet jelent számukra. Ráadásul magaslati pontként is szolgál, így könnyebben megfigyelhetik és kontroll alatt tarthatják a helyzetet.

Vágynak a figyelemre 

Az utolsó ok, hogy a figyelmünkre vágynak. Emiatt olyan helyeket/dolgokat foglalnak el, amelyekről tudják, hogy gyakran használjuk. Így előbb-utóbb biztosan feltűnik a cica és garantált, hogy foglalkozni kezdünk vele!

Tetszett a cikk?

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »