Jössz játszani velem?

Jössz játszani velem?


Benti macskák lefoglalása

Benti macskák lefoglalása

 

Benti macskák lefoglalása

Benti cica gazdájaként biztosan Ön is azt szeretné, hogy kedvence a lehető legtermészetesebb módon éljen. Ezért a lakást úgy kell felszerelni, hogy lehetőleg változatosságot nyújtson kedvence számára. Minél kevesebb tabuzóna létezik számára, annál jobb macskájának. A rugalmas etetési idők jobban megfelelnek természetes életkörülményeinek, mint a fixek. Az utolsó esti nasit akkor érdemes neki adni, amikor Ön lefekszik aludni. Biztosítson cicája számára változatosságot, tegye ellenállóvá a stresszel szemben. Ezért ajánlott sokat foglalkoznia szobatigrisével és olyan gyakran játszania vele, amennyire csak lehet. Hetente legalább egyszer lepje meg valami aprósággal, pl. vigyen neki egy dobozt, amiben elrejtőzhet, mivel az megváltoztatja az érzékelt szagvilágot. Hangok terén is szolgálhat neki újdonsággal.

Miért ennyire fontos a játék a benti cicákkal?

A macskák számára rendkívül fontos a játék, mivel így vezetik le a stresszt. Követik természetes ösztönüket és mind szellemileg, mind fizikailag fittek maradnak. A benti cicáknak ugyanis sokkal kevesebb lehetőségük adódik a tombolásra, mint a kijárósoknak. Mozgásra és játékra van szükségük, hogy izmaik és csontjaik ne sorvadjanak el, valamint szellemüket is ösztönzzék. A szobamacskákkal történő játék alatt is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ők igazán a játék mesterei. Az emberrel való együttélés során idős korukig nagyon élvezik a játékot. Ha egy kicsit több időt szentel háziállatának, higgye el, hogy nagyon fog neki örülni. Azok a macskák, akik egész nap csak fekszenek és szunyókálnak a sarokban, általában az unalom sorsára vannak ítélve. Ha lefoglalja cicáját, akkor viselkedési zavarok előfordulását is megelőzheti.

Hogyan tudja játékkal igazán stimulálni cicáját?

A benti cicákkal való megfontolt játék során egyben fejlesztheti kedvence intelligenciáját is. Azért, hogy ne unatkozzon, mindig új kihívásokra van szüksége. A lakásban elég hamar fenyegeti őket az alulterheltség. A macskamentás játékok annyira vonzóak a cicák számára, hogy akár órákig lefoglalják őket.

Az olyan robusztus játékok, mint pl. a  Kong Kickeroo Kitten macskajáték is népszerűek, mert felébresztik cicájában a játékösztönt és tengernyi lehetőséget biztosítanak számára, hogy szórakoztassa magát.
A plüss játékok is mindig lenyűgözik a macskákat. Különösen szívesen fogadják az egérutánzatokat vagy más, tönkölypelyvával, illetve macskamentával töltött állatokat. Ide-oda viszik, pofozzák, a levegőbe dobják vagy beleharapnak – így órákig elfoglalják magukat. A plüssállatokat szívesen ölelgetik is és a játék után megpihenve alvótárssá fogadják.

 

Intelligenciajátékok neves macskák számára

Ha le akarja foglalni benti cicáját, erre a célra kiválóan megfelelnek az intelligenciajátékok, mivel azok fejlesztik a kreativitást és több szempontból mozgékonyabbá teszik háziállatát. A Catit Play-N-Scratch macskajáték a Hagentől ellenállhatatlan a bársonytalpú kedvencek számára, mert számos funkciót egyesít. A játék rendelkezik egy kaparószőnyeggel, egy labdával, egy rugós játékkal és a hőn szeretett macskamentával.

A  Trixie Activity Fun Board macskajáték sok játékfunkciót köt egybe. A Catit Design Senses Super Roller Circuit izgalmas különlegesség, ami egy kis sebességgel édesíti meg macskája mindennapjait. A világító labda végig süvít az emelkedett bújócskás pályán, ami bővíthető vagy más elemekkel kombinálható. Elképzelni sem lehet jobb mozgásstimulálót, mivel cicája fáradhatatlanul fog szaladgálni a labda után.

Agility játék közben benti cicák számára

Ha egy cica hibátlanul végigmegy egy számára felállított akadálypályán, akkor beszélhetünk macska agilityről(angolul: Cat Agility).

Az agility csodálatos lehetőséget kínál benti cicák számára, hogy formában tartsák magukat és fittek maradjanak. Az állatnak megfelelő tréning nemcsak az egész mozgásszervi rendszert fejleszti, hanem nagymértékben az intelligenciát is. Ha kezdőnek számít a témában, ajánlott lassan belevágni és óvatosan növelni a kihívásokat. Nem szabad túlterhelni háziállatát, különben nem fog együttműködni. Ha megvannak a megfelelő játékok, el is kezdheti játékra ösztönözni cicáját. Majd meglátja, milyen hálás lesz az ajánlatért.

Bújócska cicákkal

A cicák szeretnek bújócskázni. Hogy egy alagútban vagy az ajtó mögött lapulnak meg, nem számít nekik, hiszen mindegyik rejtekhelyet szívesen használják. Játék közben nyugodtan inspirálódjon és találjon ki újdonságokat, hogy minél tovább fenntartsa szobatigrise érdeklődését. A kartondobozok is népszerű búvóhelyek a macskák számára, amiben szívesen kúsznak. Ez a játék megfelel természetes vadászösztönüknek. Feltétlenül használja ki ennek ezt az egyszerű alternatívát, mellyel egyszerre támogathatja kedvence intelligenciáját és izgalmat is hozhat a mindennapjaiba

 

Ingyenes alkalmazások macskák számára

A legtöbb macska megőrül a nekik készített alkalmazásokért. A „Game for Cats (Android)“ , illetve„Game for Cats (Apple)“ vezeti a listát. Ennél a játéknál a cica egy lézerfényt üldöz és ha sikerül elkapnia, azt egy hang jelzi és a pont rózsaszín felhőként oszlik el. A „Paw Me“ alkalmazással kedvence az interneten játszhat egy fajtársával. A játék azonos elven működik, mint az előzők.

Higgye el, nem tart sokáig, míg játszópartnert talál kedvence. Itt számos elem közül lehet választani, melyet utána a képernyőn kergethet négylábúja. Ha valamelyik cica elkapja a kiválasztott figurát, akkor az színes felhővé alakul át. Nagyon aranyos, hogy ahol a macska megérinti a képernyőt, keletkezik egy kör.
Mindig felügyelje négylábúját játék közben, nehogy valamit véletlenül lenyeljen vagy valahol fennakadjon. Rendszeresen ellenőrizze a játékokat, hogy van-e rajtuk valamilyen sérülés.

Forrás: zooplus.hu

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »