Szép cicák I.rész


7 különlegesen szép macska fajta

Hazánkban nem mindenki tudja, hogy a házimacskákon felül egészen különleges fajták is léteznek, hiszen itt még nem annyira „divat” fajtatiszta cicákat tartani. Következzen 7 különlegesen szép macska fajta, melyek akár többszázezer forintba is kerülhetnek.

Brit rövidszőrű

A fajta őse a brit házimacska, melynek kerek feje és robusztus, masszív alkata volt. Ezeket a vonásokat a brit cica mindmáig megőrizte, illetve kiegészítette olyan tulajdonságokkal, mint a tömött, lágy szőrzet, különleges színezet. A brit cicák nagyon békések, barátságosak, kiegyensúlyozottak és önállóak.

 

2

Karthauzi

Régóta tenyésztett macskafajtáról van szó. Jellegzetessége a rövidszőrű, ezüstszürke, csillogó és dús szőrzete. Szemei narancsosak vagy aranysárgák. Nagyon szelíd, aktív, játékos macska, aki igényli a szeretetet és a törődést.

1314

Skót lógófülű

A skót lógófülű macska odaadóan követi gazdáját, akitől igényli a törődést és a figyelmet. Az egyedi külsőt kölcsönző, jellegzetesen lógó fülét egy mutációnak köszönheti.

3

4

Burmilla

Ennek az izmos és zömök, macskának a kissé ferdén ülő hatalmas szemei ezüstösen csillognak. Személyiségüket illetően csendes macskafajtáról van szó, melyben mindegyik állat igazi egyéniség.

9

10

 

Folytatás: Szép cicák II. résszel

Tetszett a cikk?

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »